LEICA Q2

Acceptera inget annat än perfektion

BOKA DEMO

Varje bra historia förtjänar en uppföljare, och den hyllade Leica Q är inget undantag. Vi introducerar nya Leica Q2 – en perfekt symbios av det väsentliga med innovation, orörd prestanda med anslutningsmöjligheter och motståndskraft balanserad med elegans. Med sin nyutvecklade, 47,3 megapixel fullformatssensor, extremt snabba Summilux 28 mm f/1,7 ASPH. prime lins, snabb autofokus, innovativ OLED-teknik och tidlös elegant design, Leica Q2 lyfter traditionen som etablerats av sin föregångare, Leica Q.

Med tillägget av en IP-damm- och sprayvattentätning (betyg på 52) framstår Leica Q2 som den enda kameran i sin klass som är utrustad med denna funktion.* Från sin klassiska design och respekterade ”Made in Germany” kvalitetsmärke till sin integrerade digital zoom som täcker en rad brännvidder upp till 75 mm, Leica Q2 överskrider den vördade historien om Leicas kompakta fullformatshistoria till nya höjder.

*Inträngningsskydd, klass 52: Skyddad mot damm i skadliga mängder. Skyddad mot droppande vatten när kroppen lutar 15°.

47,3 MP sensor

Leica Q2 har en nyutvecklad 47,3 megapixel fullformatssensor som fångar både rikt detaljerade stillbilder och 4K-video i lysande kvalitet med ISO-känsligheter upp till 50 000.

Damm- och sprayvattentät

Leica Q2 är den enda kameran i sin klass som har IP-skyddsförsegling, klassificeringen 52, mot damm och sprutvatten.

Fast brännvidd

Den snabba maximala bländaren på f/1.7 är idealisk för att fånga världen med ditt motiv som sticker ut i otrolig skärpa medan bakgrunden suddas ut till ett vackert tomrum och garanterar enastående bildprestanda även i de svåraste ljussituationerna.

OLED-sökare

Den nyutvecklade, högupplösta OLED-sökaren har en upplösning på 3,68 megapixlar. Den höga upplösningen ger en idealisk vy och liveförhandsvisning av ditt motiv hela tiden, med förbättrat bilddjup och högre kontrast.

Höghastighetsprestanda

För att säkerställa att du aldrig missar ett värdefullt ögonblick, har Leica Q2 ett autofokussystem som skarpt fokuserar på ditt motiv på 0,15 sekunder, det snabbaste i sin klass.

4K-videofunktion

För briljanta, verklighetstrogna rörliga bilder erbjuder nya Leica Q2 ett 4K-videoläge med 3840 x 2160 pixlar och bildhastigheter på 30 eller 24 bilder per sekund.

Se Leica Q2 och kom in till oss

Se Greg Williams med sin Leica Q2

Se Niki Byrne och hennes Leica Q2

Utöka din kreativa potential

Ny 47,3 mp sensor och utökad digital zoom

Leica Q2 har en nyutvecklad 47,3 megapixel fullformatssensor som fångar både rikt detaljerade stillbilder och 4K-video i lysande kvalitet med ISO-känsligheter upp till 50 000.

Kombinationen av det snabbaste objektivet i sin klass och den höga sensorupplösningen utökar flexibiliteten för motivkomposition och gör det tack vare den integrerade digitala zoomfunktionen också möjligt att välja motivinramning motsvarande brännvidder på 28, 35, 50 och 75 mm samtidigt som den ursprungliga 47,3 megapixelupplösningsbilden från fullsensorn alltid bevaras i DNG-råformat.

Add Any content here

Trotsa elementen

Få bilden varje gång, var som helst

Leica Q2 är den enda kameran i sin klass som har IP52* skyddande tätning mot damm och sprutvatten. Detta innebär att den lätt kan trotsa även ogynnsamma förhållanden. Fotografera utan rädsla och var uppmärksam på det som verkligen betyder något – att få den perfekta bilden.

*Inträngningsskydd, klass 52: Skyddad mot damm i skadliga mängder. Skyddad mot droppande vatten när kroppen lutar 15°. 

Add Any content here

En lins, obegränsad potential

Grundmålad för perfektion, dag som natt

Den snabba maximala bländaren på f/1.7 är idealisk för att fånga världen med ditt motiv som sticker ut i otrolig skärpa medan bakgrunden suddas ut till ett vackert tomrum och garanterar enastående bildprestanda även i de svåraste ljussituationerna.

Med sin digitala zoom på upp till 75 mm kan Leica Q2 vara en perfekt följeslagare för gatufotografering såväl som för att fotografera arkitektur, landskap och porträtt. 

En enkel vridning av den integrerade makrolägesratten på objektivet drar snabbt ner Leica Q2:s närfokusavstånd till bara 17 cm för att ta närbilder med knivskarp precision, medan precis bredvid den finns en låsande fokusring för omedelbar växling mellan manuella och autofokuslägen.

Add Any content here

Hela tiden fri sikt

Med den nya OLED-sökaren

Den nyutvecklade, högupplösta OLED-sökaren har en upplösning på 3,68 megapixlar. Den höga upplösningen ger en idealisk vy och liveförhandsvisning av ditt motiv hela tiden, med förbättrat bilddjup och högre kontrast. Ljusstyrkan för varje enskild pixel i Q2:s OLED-sökare överträffar föregående generations LCD EVF-teknik och styrs oberoende av varandra – vilket ger förbättrad kontrast och färgdjup. Strömförbrukningen förblir låg även med styrkan hos den högupplösta EVF:en. 

Sökaren aktiveras så fort kameran lyfts upp till ögat och visar motivet tillförlitligt och utan några märkbara förseningar. Nya Leica Q2 erbjuder också ett unikt och intuitivt hanteringskoncept, som dess omdesignade tryckknappsdioptriinställningsratt på baksidan av kameran som förhindrar oavsiktlig förskjutning av kompensationsvärdet.

Add Any content here

Höghastighetsprestanda

Fånga flyktiga ögonblick med oöverträffad precision

För att säkerställa att du aldrig missar ett värdefullt ögonblick, har Leica Q2 ett autofokussystem som skarpt fokuserar på ditt motiv på 0,15 sekunder, det snabbaste i sin klass. Med sin snabba serietagningshastighet på imponerande 10 bilder per sekund vid full upplösning på 47,3 MP, är Leica Q2 byggd för att fånga vad du vill, när du behöver.

Add Any content here

Fånga din kreativitet bortom stillbilder

Med den nya 4k-videofunktionen

Kombinationen av det utmärkta Leica Summilux-objektivet och möjligheten att fånga video med 4K-upplösning låser upp nya kreativa perspektiv. För briljanta, verklighetstrogna rörliga bilder erbjuder nya Leica Q2 ett 4K-videoläge med 3840 x 2160 pixlar och bildhastigheter på 30 eller 24 bilder per sekund. Alternativt kan videofilmer också spelas in i det välbekanta full-HD-formatet med 120, 60, 30 eller 24 bilder per sekund.

Add Any content here

Håll dig uppkopplad

Med den nya Leica FOTOS-appen

Den nya Leica Q2 har Bluetooth-anslutning för snabb, trådlös anslutning. Efter att ha ställts in första gången sparas denna anslutning automatiskt och förblir tillgänglig när kameran stängs av och slås på igen. I kombination med Leica FOTOS-appen gör detta det möjligt att snabbt och enkelt dela bilder med hela världen på sociala medier när som helst, ändra flera kamerainställningar från en smartphone eller till och med fjärrstyra avtryckaren på Leica Q2.

 
Add Any content here

Tillverkad i Tyskland

En tradition av excellens

Reduktion till det väsentliga samtidigt som man fullt ut utnyttjar alla tillgängliga potentialer: nya Leica Q2 är helt engagerad i principen att förena högsta kvalitet och grundläggande funktionalitet.

Endast material av högsta kvalitet används i dess konstruktion för att säkerställa maximal uthållighet och lång livslängd. Kamerahuset är tillverkat av magnesium och erbjuder en säker och robust, men ändå utsökt, känsla.

Add Any content here

Klassisk form möter innovativ funktion

Elegans i design och hantering

Nya Leica Q2 har ett distinkt tumstöd tillsammans med en sofistikerad läderkant i diamantmönster för att säkerställa optimalt grepp och en typisk elegant charm.

I motsats till Leica Q, och efter designspråket som etablerats av Leica M10, styr den nya avtryckaren på Q2 enbart kamerans På/Av-inställning – vilket ger användarna en säker känsla och tillfredsställande feedback som hjälper till att hålla dem i trim med sin kamera.

Add Any content here